Willeke Alberti komt naar Myosotis

Alex de Jong zamelde donaties in, zoals beloofd in zijn column voor Kampenonline.

 

De Wintermarkt van Myosotis bracht record aan opbrengst voor concert Willeke Alberti.
De Wintermarkt van Myosotis bracht record aan opbrengst voor concert Willeke Alberti.

KAMPEN – De Wintermarkt van Myosotis was een doorslaand succes. Volgens de organisatie waren er ‘veel meer mensen dan vorig jaar’, al durft niemand een exacte schatting te doen. De opbrengst tellen ging wat dat betreft een stuk gemakkelijker. Aan het einde van de middag waren de dames van de activiteitenbegeleiding daarover dolenthousiast en was iedereen erg tevreden met het resultaat. ‘Willeke Alberti gaat in 2019 zeker optreden!’ klonk het.

‘Vorig jaar werd de markt al best wel goed bezocht’, vertelt Anna-Maaike Brouwer, die de hele middag suikerspinnen stond te draaien. ‘Toen waren er echter wel pieken en dalen. Het ene moment was het erg druk, het volgende moment juist weer heel erg rustig. Maar vandaag was het doorlopend druk, kenden we eigenlijk helemaal geen slap moment en liep het steeds goed door.’ De drukte was volgens haar ook vooral te danken aan ‘de goede PR die ons evenement heeft gekregen’. ‘Vooral de column op Kampenonline heeft ons erg veel goed gedaan’, vertelde ze.

Geld voor Willeke Alberti

De wintermarkt was voor de activiteitenbegeleiders van deze IJsselheem-locatie een mooie gelegenheid om geld voor een concert van Willeke Alberti bij elkaar te sprokkelen. Het restaurant werd zodoende op vrijdag 30 november, van 14.00 uur tot en met 18.00, omgetoverd tot ‘een gezellige markt in winterse sferen’. Tijdens de markt konden bezoekers (door bewoners zelfgemaakte) producten kopen. Bij de kraam met verse kerststukken kon men er bijna niet tegen werken; zoveel belangstelling was ervoor.

Ook was er een verloting met diverse leuke prijsjes. ‘Mensen stonden ervoor in de rij’, vertelt Anna-Maaike. ‘Dat was andere jaren wel anders. We hebben dit keer zelfs een extra ronde moeten inlassen.’ Daarnaast werden er her en der lekkere hapjes verkocht. Ook deze opbrengst kwam allemaal ten goede aan het voorgenomen concert van Willeke.

Emma Stegeman, gekscherend uitgemaakt voor ‘Dagobert Duck’, dook rond half zes het kantoortje in om de dagopbrengst te tellen. ‘Ik heb nog niet alles geteld, maar ik zit nu al op meer dan vorig jaar.’ Daarmee is één ding zeker: het concert van Willeke Alberti gaat er komen.

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *